Látogatói rekord a Karriernapon

2022.05.11.
Látogatói rekord a Karriernapon
Több mint hétszázan látogattak el a Karrierközpont április 28-i állásbörzéjére, és ötvenhárom kiállító vett rajta részt. Számos cég és intézmény érkezett visszatérőként, de új partnerkapcsolatokkal is bővült a kiállítói repertoár.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a hallgatók első kézből, közvetlenül a munkaerőpiac szereplőitől kapjanak információt. Népszerű volt a helyszíni nyereményjáték: a résztvevők aktivitásért cserébe céglogós matricát kaptak az egyes standoknál. A játékban elegendő számú matricát összegyűjtő látogatók között okostelefont, ELTE Shop-utalványokat, vezeték nélküli fülhallgatót és hangszórót sorsoltak ki. 

Az Egyetem állásbörzéjén a látogatók nemcsak leendő munkahelyüket vagy gyakornoki helyüket találhatták meg, hanem munkaerőpiaci készségeiket is fejleszthették. Néhány óra alatt beteltek a díjmentes CV-tanácsadás és próbainterjú időpontok, az önéletrajz-véleményezést párhuzamosan három, a próbainterjúzást két helyen vehették igénybe az érdeklődők.

A kiállítók a rendezvényt követően értékelő kérdőívet tölthettek ki, amelyekből kiderült, a cégek számára is meghatározó volt, hogy ismét személyesen találkozhattak a hallgatókkal. Kiemelték: az érdeklődők aktívitása motiválta a jelen lévő vállalkozásokat is. 

A szervezők a tudatos tervezéshez ajánlják az Egyetem különböző, szabad kredites Karriermenedzsment kurzusainak elvégzését is, ezek a 2022/2023-as tanév első szemeszterében is több mint tíz időpontban indulnak majd.

A Karrierközpont legutóbb 2019 novemberében szervezett jelenléti állásbörzét, a járványhelyzet idején a rendezvény Karriernap Online néven a Microsoft Teams felületére költözött. Az online térben három virtuális állásbörze valósult meg 2020 őszén, valamint 2021-ben tavasszal és ősszel.

ELTE Karriernap - 2022. április 28.

ELTE Karriernap - 2022. április 28.

0

/

0

0

/

0