Légy Te a tudomány új arca!

2020.02.04.
Légy Te a tudomány új arca!
A British Council és a Magyar Tudományos Akadémia idén is keresi azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. A "FameLab" tudománykommunikációs versenyre március 16-ig lehet jelentkezni.

Az első FameLabet az angliai Cheltenham Tudományos Fesztivál szervezte. 2007-től a British Council közreműködésével a verseny nemzetközi lett, és az elmúlt tizenkét évben több mint 11 ezer fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. A FameLab résztvevői TEDx beszédeket tartottak, könyveket írtak, cégeket alapítottak és sikeres, hatékonyan kommunikáló kutatók lettek. A British Council idén is közel 30 országban rendez versenyeket szerte a világon.  

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várják. A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget tehetségükről egy előadással, ahol a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma is számít. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.

Az elődöntőt március 30–31-én tartják Budapesten és Pécsett. A legjobbak mesterkurzuson vesznek részt (2020. április 17–19.), amelyet a téma legjobb brit szakértői tartanak, ezt követően pedig a budapesti döntőn (2020. április 27.) mérhetik össze tudásukat. A győztes bemutatkozhat a FameLab nemzetközi döntőjén, amelyet a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon tartanak. 

A jelentkezéseket 2020. március 16-ig várják. 

Bővebb információ