Leimeter Dóra a KEK mellett

2022.02.10.
Leimeter Dóra a KEK mellett
A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának népszerűsítéséhez olimpiai bronzérmes vízilabdázó hallgatónk, az ELTE Sport arca is csatlakozott. 

Az ELTE sportegyesülete, a BEAC március 3–5. között 13. alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen 6 sportágban 3 napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, s idén már második alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával, a KEK RUN 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, azok az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, azok a 10 km-es távra tudnak nevezni. Az utóbbi távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni. 

A futóverseny népszerűsítéséhez Leimeter Dóra, az ELTE PPK hallgatója, a BVSC olimpiai bronzérmes vízilabdázója is nagy örömmel csatlakozott. Kiemelte: "ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot – akár a tanulásban, akár az olimpián, akár a KEK Run-on – élvezni kell a verseny minden pillanatát”.

A verseny idén is jótékonysági gyűjtéssel egészül ki: 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A nevezési felület valamennyi sportágban elérhető a www.kekbudapest.hu oldalon, az eseménnyel kapcsolatban további részleteket is ezen a weboldalon talál.

Fotó: Simó Szabolcs / BEAC