Lelkészségek találkozója a SEK-en

2017.02.13.
Lelkészségek találkozója a SEK-en
Szent Márton szülővárosa, Szombathely adott otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának (KELET) 2017. február 3-5-ig. A konferencia házigazdája az ELTE Savaria Egyetemi Központ és az abban működő Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség volt, mely 2011-es alapításával hazánk legfiatalabb egyetemi lelkészsége.

A háromnapos konferencia mottójával – ”Isten sosincs offline” – azt üzenték a fiataloknak, hogy Isten mindig elérhető. Az előadók között volt Beer Miklós váci megyéspüspök,  valamint Hodász András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem segédlelkésze is. A kulturált szórakozást, lelki töltekezést és sportlehetőségeket kínáló rendezvényre mintegy 240 egyetemista érkezett Magyarország, Erdély és a Partium húsz felsőoktatási intézményéből.

A KELET célja az volt, hogy a különböző egyetemi lelkészségek között kapcsolatot építsen ki, erősítse a nemzeti egységet, emellett alkalmat adjon arra is, hogy a Kárpátokon belül működő egyetemi és főiskolai közösségek megismerjék Szombathely kulturális és vallási értékeit, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség programjait és jövőbeni céljait – emelte ki Németh Norbert egyetemi lelkész.

Az egyetemi lelkészségek alapfeladata, hogy az erre nyitott, érdeklődő egyetemistáknak segítsenek istenélményre és közösségre találni egyetemi éveikben. A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség közel 6 éves egyetemi működése alatt népszerű kurzusokkal, sokak által látogatott nyilvános előadássorozatokkal, valamint már öt alkalommal keresztény gólyatáborral is várta a diákokat.

Facebook