Lezárult a pótfelvételi eljárás

2016.09.05.
Lezárult a pótfelvételi eljárás
Sikerrel zárult a 2016. évi pótfelvételi eljárás, melynek során Egyetemünk hat kara – Állam- és Jogtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Társadalomtudományi Kar, Tanító- és Óvóképző Kar és Természettudományi Kar – hirdetett meg képzéseket. Idén 258 fő nyert felvételt az eljárás során a kizárólag önköltséges formában meghirdethető szakokra.

Korábban a júliusi általános felvételi eljárás során összesen 8278 fő nyert felvételt az ELTE-re, a most felvett hallgatókkal együtt összesen 8536 elsőéves kezdi meg tanulmányait szeptemberben.

Egyetemünk negyvenkét képzésére lehetett jelentkezni, ezekből huszonhárom esetében állapítottak meg ponthatárokat és vettek fel új hallgatókat. A most megállapított ponthatárok is rendkívül magasak, a legmagasabb ponthatárt a BTK romanisztika (olasz) alapszakán húzták, 414 ponttal.

A felvettek képzési szintjei, illetve munkarendjei:

Felsőfokú szakképzés

5

Alapképzés

169

Mesterképzés

16

Osztatlan

68

Nappali

71

Esti  

86

Levelező

101

Országosan 42 intézmény hirdetett képzéseket az idei pótfelvételi eljárás során. A pótfelvételi eljárás során jelentkezők a döntést követően most is kapnak SMS-ben értesítést az eredményről az Oktatási Hivataltól. A besorolási döntés legkésőbb 2016. augusztus 28-ától az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amelyről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.

A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat Egyetemünktől kapják meg 2016 szeptemberének első napjaiban. Egyetemünk frissen felvett hallgatói az elte.hu Felvettek! menüpontjában találhatják meg az évkezdéshez kapcsolódó fontos információkat.