Liftbeszéd tréningek 2024. május

2024.05.04.
Liftbeszéd tréningek 2024. május
Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa a 2023/24-es tavaszi szemeszterben ismételten meghirdeti a Liftbeszéd tréninget 2 alkalommal, 5-5 tanóra időtartamban. 

A liftbeszéd (elevator pitch) tartalmas, rövid üzenet, az előadó maximum 2 perces beszéde egyszerre informál és motivál, felkelti a hallgatóság érdeklődését, miközben pontos tájékoztatást ad.

A formátum az üzleti szférából származik, de szólhat a szakterületünkről, kutatási témánkról, innovatív ötletünkről, vagy akár saját kompetenciánkról és céljainkról.

A műfaj hasznos technikáit többféle szituációban is használhatjuk, hiszen gyakran kell rövid idő alatt közérthetően és meggyőzően bemutatni egy-egy témát, vagy épp saját álláspontunkat.

A létszám a képzések tréning jellege miatt korlátozott (10-15 fő/alkalom), így javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak!

A képzésekre történt jelentkezések után automatikus e-mail érkezik a sikeres regisztrációról.

A tréningalkalmak egymástól függetlenek, nem épülnek egymásra. Kérjük, csak egy alkalomra jelentkezzenek.

Időpontok és jelentkezés:

Liftbeszéd tréning 1

2024. május 09. csütörtök 09:00-13:00 – Helyszín: EIT Digital CLC, Budapest 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a (bejárat a Bogdánfy és Warga László utcák sarkán) – Oktató: Málnay Barnabás (IK) – A képzés elmarad!

Erősen interaktív képzés.

Elvárás a résztvevők felé, hogy egy projekttel vagy legalább egy projektötlettel érkezzenek (többen is jöhetnek ugyanazzal a projekttel/ötlettel), de mindenkinek kell, hogy legyen valami, amit prezentálni tud.


 

Liftbeszéd tréning 2

„Mutatkozz be pár szóban!” Hangozhat el a kérés az állásinterjún, a felvételin vagy az első randin. A liftbeszéd egy jól megtervezett, rövid, maximum 2 perces beszédműfaj, mely megragadja a beszédpartner figyelmét. A pitch különféle szakmai és személyes helyzetekben egyaránt sokoldalúan használható, és könnyen a hallgatóság igényeihez alakítható.

A tréning résztvevői egy rövid elméleti áttekintés után gyakorlati feladatokon keresztül ismerhetik meg a liftbeszéd írásához és előadáshoz szükséges technikákat, fejleszthetik előadói készségeiket, és lehetőséget kapnak arra, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljenek a lámpaláz leküzdéséhez.

2024. május 14. kedd 09:00-13:00 – Helyszín: ELTE Karrierközpont képzőterme, 1053 Budapest, Egyetem tér 5. (bejárat a Henszlmann Imre utca felől.) – Oktató: Deme Andrea és Murányi Sarolta (BTK) – A jelentkezés lezárult.