Logoterápia és egzisztencia analízis

Logoterápia és egzisztencia analízis
09/16

2021. szeptember 16. 17:00

online

09/16

2021. szeptember 16. 17:00 -

online


Visnyei Emőke szociális munkás előadása a TáTK „Művészetterápiák és szociális munka” sorozatában.

A Szociális Munka Tanszék négy alkalommal nyilvánossá teszi „Művészetterápiák és szociális munka” című mesterszakos előadását. Az első előadást szeptember 16-án Visnyei Emőke szociális munkás (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei), az ELTE TáTK meghívott óraadója tartja Logoterápia és egzisztencia analízis címmel.

„Az értékközpontú művészetterápia lehetőséget biztosít a hajléktalanszállókon kreatív tevékenység folytatására, az érzelmek megélésére, valamint a saját értékekre való fókuszálásra. Lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy olyan módon fejezze ki magát, amely elfogadható mind a benti, mind a kinti környezet, kultúra számára” – fogalmaz az előadó egy korábbi írásában, majd így folytatja: „Komplex hatásai révén segítheti, hogy az ügyfeleink bizonyos elfojtott vágyakat, ösztönöket, félelmeket megélhessenek, kifejezhessenek alkotásban, így feldolgozhassanak. Ezért alkalmazza a pszichológia is eszközként a művészeti kifejezést, ami felszínre hozza a páciensek lelkében rejtőző problémákat és oldja a feszültségeket.”

A program mind a négy alkalommal Teamsen érhető el 17.00–18.30 között. Visnyei Emőke előadását erre a linkre kattintva hallgathatja meg 17 órától.