Magyar bajnok a BEAC atlétája

2020.10.14.
Magyar bajnok a BEAC atlétája
Az elmúlt 22 év legjobb idejével nyerte meg a SPAR Budapest Maratont klasszikus távon Csere Gáspár, az ELTE futó nagykövete.

A 35. SPAR Budapest Maraton második napján a klasszikus maratoni távon 1930-an álltak rajthoz. A verseny egyben a 2020-as év Országos Maraton Bajnoksága is, ahol az ELTE több hallgatója és dolgozója mellett a BEAC atlétája, Csere Gáspár is rajthoz állt, és 02:17:43-as idejével megnyerte a versenyt.  Utoljára 1998-ban Rezessy Gergely (Vasas) futott jobb időt (02:15:38) egyesületünk sportolójánál.

"Újra magyar bajnok lettem maratoni távon! Két nehezebb év után végre sikerült gyorsabb időt futnom, ráadásul Budapesten, ahol nem könnyű 02:20 alá menni. Elsőként szeretném Istennek megköszönni, hogy szinte másodperc pontossággal megajándékozott egy olyan eredménnyel, amiért imádkoztam. Köszönöm szépen Szabó Imre edzőmnek, a BEAC-nak, feleségemnek, szeretteimnek, szponzoraimnak és mindenkinek, aki bármilyen módon segített, szurkolt! Hála a BEAC váltótagoknak  (Farkas Dárius, Tóth Tamás, Iván Levente) a nyulazásért és a győztes BEAC csapatnak (Csontos Imre, Koch Ágoston!) Gratulálok nekik, Jenkei Péter ezüstérmesnek, akivel 30 km-ig együtt mentem és mindenkinek, aki végigfutotta a különleges maratoni távot! – nyilatkozta Csere Gáspár a verseny után.

Interjú Borhy László rektorral és Csere Gáspárral az együttműködésről, az ELTE és a sport kapcsolatáról (2019)

Forrás: BEAC