Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

2021.09.14.
Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram
A Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja.

Az ösztöndíj a pályakezdő fiatalok számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket nyújt. Minden ösztöndíjas kap egy mentort, egy tapasztalt kormánytisztviselőt, aki támogatja és állandó visszajelzésével elősegíti szakmai fejlődését.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) első, belföldi programszakasza alatt hét hónapig az ösztöndíjasok valamely hazai minisztériumban dolgoznak, ezt követően három hónapot külföldön töltenek Magyarország képviseletében. Az ösztöndíjasok itthon 2022. február 1. napján állnak munkába, külföldön szeptember 1-én. Belföldön havonta 250 000 Ft-ot kapnak, a külföldi programszakasz alatt átlagosan havonta 450 000 Ft-ot.

A program célja, hogy a fiatalok az ösztöndíjasként megkezdett munkát kormánytisztviselői kinevezéssel folytathassák, az MKÖ 2020-as évfolyamának ösztöndíjasait például

93%-ban foglalkoztatták tovább a minisztériumokban.

Diplomás, idegen nyelvet jól beszélő, 30 év alatti, pályakezdő magyar állampolgárokat várnak. Az MKÖ 2022-es évfolyamába 2021. szeptember 15-től október 15-ig lehet jelentkezni a www.mkoprogram.hu-n, életrajz és motivációs levél, valamint a diploma és nyelvvizsga igazolásául szolgáló dokumentáció feltöltésével.