Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2019/2020

2019.09.25.
Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2019/2020
Megjelent az éremesélyes felsőoktatási hallgatókat támogató állami sportösztöndíj idei felhívása, a jelentkezési határidő: szeptember 30.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Az ösztöndíjprogramra azok jelentkezhetnek, akik

  • még nem töltötték be a 35. életévüket
  • hazai hazai felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek
  • aktív egyesületi tagok valamely olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban
  • magyar nemzeti válogatott keretben tagok valamely olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban
  • a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítménnyel rendelkeznek
  • a pályázat benyújtásának időpontjában nem állnak sportfegyelmi vagy a doppingfegyelmi eljárás alatt
  • a pályázat benyújtásának időpontjában nem állnak jogerős eltiltás vagy kizárás alatt.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges. A programba való bekerülésre a kitöltött és beküldött jelentkezési lap, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság illetve az illetékes sportági szakszövetség javaslata alapján a sportpolitikáért felelős miniszter tanácsadó testülete tesz végső javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el. A jelentkezéshez az elektronikusan kitöltött, majd kinyomtatott, aláírt és beküldött jelentkezési lap mellé csatolni kell az adatvédelmi nyilatkozatot, az elért sporteredményekről szóló nyilatkozatot, illetve a hallgatói jogviszony igazolást. A dokumentumokat a megadott határidőig ajánlott postai küldeményben vagy személyesen kell eljuttatni a következő címre:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sportért Felelős Államtitkársága
1054 Budapest, Hold utca 1.

A dokumentumokat a postára adással egyidejűleg elektronikusan (aláírt scannelt, valamint szerkeszthető formátumban) is be kell küldeni a sportcsillag@emmi.gov.hu címre. Hivatalos jelentkezésnek a papír alapú (postai úton vagy személyesen eljuttatott) jelentkezés minősül, a dokumentumokat legkésőbb 2019 szeptember 30-ig kell postára adni. Az ösztöndíjak összege havi 120 ezer és 240 ezer forint között mozog. A jelentkezés menetéről, az ösztöndíjak összegéről, az elbírálás szempontjairól a részletes jelentkezési felhívásban olvashatnak bővebben.

Részletes jelentkezési felhívás
Jelentkezési lap, eredménylista és adatvédelmi nyilatkozat
Jelentkezési útmutató