Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj

2018.02.05.
Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2017/18-as tanév második félévére vonatkozó pályázatát. Jelentkezési határidő: 2018. február 20.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a magyar kormány alapította azzal a céllal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók számára támogatást nyújtson, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Olimpiai/Paralimpiai-, Világ vagy Európa-bajnoki érmet szerezzenek. Az előző félévben rekord számú ELTE-s hallgató nyerte el az ösztöndíjat.

A programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el, illetve teljesítményük alapján erre esélyesek, felsőoktatási intézmény hallgatói vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek. Az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények szerint differenciálnak.

Jelentkezési határidő: 2018. február 20.

Részletes felhívás és jelentkezési lapok