Magyarország első egyetemi közösségi fotóarchívuma készül

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a Fortepan archív fotógyűjteménnyel együttműködve – egyedülálló kezdeményezést indít: 1900 és 1990 közötti fényképeket keresünk, amelyek az ország első egyetemének huszadik századi pillanatait örökítik meg. Az Ön fotóit is várjuk!

A 2010 ősze óta elérhető Fortepan fotógyűjteményben a látogatók ma több mint negyvenezer fénykép között böngészhetnek. A kivételes gyűjtemény Egyetemünkről elérhető anyagát szeretnénk bővíteni és elérhetővé tenni mindazok számára, akik érdeklődnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem és jogelőd intézményeinek múltja iránt: várjuk az egyetemi előadásokat, szemináriumokat, diplomaosztókat, kisebb és nagyobb eseményeket, a kulturális, tudományos- és sportélet érdekes mozzanatait, Egyetemünk és az ELTE-sek mindennapjait megörökítő fotókat.

A beérkezett papírképeket, diákat, albumokat és magángyűjteményeket az Egyetemi Könyvtárral együttműködve digitalizáljuk, valamint közzétesszük az Egyetemi Intézményi Digitális Tudástárban (EDIT) is. Az ELTE-n összegyűlt fotók közül a legérdekesebbek a Fortepan oldalát is gazdagítják, így az egyetemi közösség összefogásából létrejön Magyarország első, bárki számára elérhető, egyetemi fotóarchívuma.

Kérjük, ha Önnek van olyan anyaga, amelyet szívesen megosztana az Egyetem közösségével és a szélesebb közvéleménnyel, jelezze a fortepan@rt.elte.hu e-mail címen! A fotókat folyamatosan várjuk, a digitalizálást követően visszaadjuk a tulajdonosoknak. A programot a Rektori Titkárság PR és Kommunikációs Csoportja koordinálja.

2015.01.20.