Márton Anna nyerte a női kardozók athéni világkupa-versenyét

2017.02.22.
Márton Anna nyerte a női kardozók athéni világkupa-versenyét
Az ELTE PPK hallgatója, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes vívó az elődöntőben és a döntőben is francia ellenfelet győzött le, és nagyszerű vívással szerezte meg felnőtt pályafutása első világkupa-aranyérmét. A görögországi fordulóban 157 kardozó indult egyéniben.

A 64-es táblán az első fordulóban a lengyel Martyna Komisarczyk elleni 15-4-es eredménnyel győzött, majd sokkal szorosabb küzdelemben 15-14-re verte az amerikai Dagmara Wozniakot. A legjobb nyolc közé a szintén lengyel Malgorzata Kozaczuk elleni 15-11-gyel jutott be, az elődöntőbe pedig az olasz Rossella Gregorióval szembeni 15-12-es sikerrel. Utolsó két asszójában Charlotte Lembachot 15-8-ra, Manon Brunet-t pedig – akitől a riói olimpia nyolcaddöntőjében kikapott – 15-11-re verte.

Márton Anna így nyilatkozott a tornáról: „Azt hiszem, a négyes döntőben mutatott szereplésemmel abszolút elégedett lehetek, tényleg jól ment a vívás.  Az addigiakkal sem volt különösebb gond. Egyetlen szorosabb asszóm volt, az amerikai Wozniak ellen, de ott is 14-10-re én vezettem, valahogy sikerült egyenlítenie, de nem gondoltam, hogy ebből baj lehetne. A döntőben egy kicsit feszültnek éreztem magam Brunet ellen, talán még az olimpia emléke is beugrott, de csak addig, amíg el nem kezdődött az asszó. Ott félre tudtam tenni mindent.”

Forrás: M4Sport