Matematika egyszerűen

2019.10.10.
Matematika egyszerűen
Az ELTE TTK az EFOP 3.4.3 pályázata támogatásával saját fejlesztésű applikációt mutatott be, amely a természettudományokat hallgató diákok matematikai felzárkóztatását segíti. A Math's Up tanulástámogató programot az ELTE TTK Matematikai Intézetének munkatársai és egy programozó készítették.

A matematikai hiányosságok pótlását célzó program leírásokat és feladatokat is tartalmaz, okostelefonon és számítógépen egyaránt használható. Az online tananyag 4 fő egységből áll, amelyek összeállítását gondos előkészületi munkák előztek meg és folyamatos tesztelés, fejlesztés követte. A most elérhető verziót tanárok mellett középiskolai diákok és egyetemi hallgatók is tesztelték. Az egyetemi oktatók és kutatók által összeállított programot kortól függetlenül 

bárki használhatja, aki hiányosnak érzi a matematikai alapismereteit vagy szeretné felfrissíteni a tudását.

A matematikai felzárkóztató felületen a diákok összesen több mint 100 kidolgozott oktatóanyagból és közel 60 online tesztből választhatnak, amelyek lefedik a középiskolai általános matematika ismereteket, és segítenek a szakos tanulmányokhoz szükséges matematikai tudás megszerzésében. A TTK vezetése azt reméli, hogy a program alkalmazása, beépítése az elsőéves matematikaoktatásba hozzájárul a lemorzsolódás csökkenéséhez.

A Math's Up elérhető itt.
(A tesztek kitöltéséhez bejelentkezés szükséges. A tesztelési időszakban a következő adatokkal lehet belépni: Felhasználónév: tesztuser, Jelszó: Tesztjelszo-1)

AZ ONLINE TANANYAG EGYSÉGEI

  • Középiskolai felzárkóztató: 14 kidolgozott oktatóanyag és 10 online teszt
  • Analízis: 10 kidolgozott oktatóanyag és 15 online teszt
  • Valószínűségszámítás és statisztika: 35 kidolgozott oktatóanyag és 14 online teszt
  • Lineáris algebra: 50 kidolgozott oktatóanyag és 19 online teszt

Forrás: ELTE TTK