Medzihradszky Kálmán 90.

2018.05.07.
Medzihradszky Kálmán 90.
Az ELTE Természettudományi Karának vezetése szervezésében születésnapi ünnepséget tartottak. Dr. Medzihradszky Kálmánt, az ELTE TTK egykori dékánját (1983 - 1989), az ELTE egykori rektorhelyettesét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték!

Medzihradszky Kálmán kémikust, egyetemi tanárt, az ELTE díszdoktorát, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját az ELTE Természettudományi Kar egykori dékánját, az egyetem egykori rektorhelyettesét, a Peptidkémiai Kutatócsoport volt vezetőjét, valamint feleségét, Medzihradszky-Schweiger Hedvig ny. tudományos főmunkatársat, címzetes docenst köszöntötték 90. születésnapjuk alkalmából. A professzor úr a peptidkémia, ezen belül a természetes peptidek szerkezete és biológiai hatása közti összefüggések vizsgálata miatt nemzetközi hírnévre tett szert. Felesége, aki évfolyamtársa volt, a Mikroanalitikai laboratórium vezetője volt.

Az ünnepségen Lovász László, az MTA elnöke, Szalay Péter, az ELTE rektorhelyettese, Surján Péter, az ELTE TTK dékánja, Perczel András tanszékvezető, Klinghammer István és Hudecz Ferenc korábbi rektorok, valamint egykori kollégái - többek között Iván Béla, Horváth Ákos, Weiszburg Tamás, Sohár Pál, Szendrő Péter, Magyar Anna, Bősze Szilvia - továbbá a család nevében Medzihradszky Zsófia mind beszéddel köszöntötték a Medzihradszky tudós házaspárt. Az eseményen az ELTE Művészeti együttese is többször fellépett, és számos korábbi tanítvány - közöttük Béres József is tiszteletét tette.

Az ELTE Szerves Kémiai Tanszéke, az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportja és az MTA-ELTE Fehérjemodellező Kutatócsoportja szervezésében zajló program jubileumi faültetéssel kezdődött, majd a Harmónia Teremben családias hangulatú beszédsorozattal, zenéléssel folytatódott és végül közös fotóval, büfé melletti kötetlen beszélgetéssel zárult. 

Az ünnepségről készült galériát alul tekinthetik meg, a videót pedig a fenti fotóra kattintva.

ELTE Alumni
Facebook

MEDZIHRADSZKY KÁLMÁN 90

MEDZIHRADSZKY KÁLMÁN 90

0

/

0

0

/

0