Megelőzés gyógynövényekkel

2018.02.05.
Megelőzés gyógynövényekkel
Kezdő gyógynövényismereti tanfolyam indul 2018 tavaszán az ELTE Füvészkertben László-Bencsik Ábel (Fitoherb Kft.) vezetésével.

Magyarországon számos olyan tünetegyüttest, betegséget tartunk számon népbetegségként – ilyen például a metabolikus szindróma –, amelyek megelőzésére és részben kezelésére számos gyógynövény, növényi gyógyszer áll rendelkezésünkre. Hogyan biztosíthatjuk, hogy a megelőzés tervszerűen végrehajtott program legyen?

Az öt elméleti foglalkozásból és két terepgyakorlatból álló tanfolyamon sorra veszik a gyakoribb egészségi problémák megelőzését szolgáló gyógynövényes lehetőségeket. A kurzus nem fitoterápiás ismereteket nyújt, a konkrét helyzetekben szükséges gyógyítás mindenkor orvos vagy fitoterapeuta szakember közreműködését igényli. A megelőzés azonban mindenki számára nyitott, önálló tevékenység lehet.

Az elméleti foglalkozásokat 2018. április 6-tól kéthetente péntekenként a Füvészkertben tartják, 16.30–18.30 között. A tanfolyam végén a hallgatók oklevelet kapnak.

A részvételi díj 28.000 Ft, melyet  a Füvészkertért Alapítvány támogatásával lehet  befizetni, csekk kapható az ELTE Füvészkert portáján (1083 Budapest, Illés u. 25.).

Jelentkezés és információ (2018. március 30-ig)

Részletes program