Megérkeztek a nemzetközi hallgatók

2017.09.28.
Megérkeztek a nemzetközi hallgatók
Szeptember első hetében rendezték meg az Orientációs Hetet, amely számos programmal és változatos helyszínekkel várta a résztvevőket az ESN ELTE társzervezésében. A rendezvényen az egyetemünkre újonnan érkezett külföldi hallgatók nyerhettek betekintést az ELTE mindennapjaiba.

Délelőttönként a hallgatók a karokon kaptak tájékoztatást adminisztratív teendőikről, valamint "kampusztúrán" vehettek részt. A délutáni programokon nagy érdeklődés övezte az interkulturális foglalkozást, melyet az ELTE PPK oktatói tartottak. A foglalkozáson a résztvevők a kultúrák sokszínűségéről, a különböző kultúrák közti egyértelmű és kevésbé magától értetődő különbségekről tanulhattak. Hasonlóan népszerű volt a „Magyar Kulturális Vásár”, ahol a nemzetközi hallgatók magyar nyelvórán vettek részt, illetve a magyar hagyományokkal ismerkedhettek. A program során az ELTE Néptáncegyüttese bemutatót, majd rövid táncházat tartott.

Az Orientációs Hét ünnepélyes megnyitóját és a tájékoztató előadásokat követően az „Információs Piacon” az új hallgatók az ELTE-n elérhető nyelvtanulási, sportolási, művészeti, valamint karrier- és tehetséggondozási lehetőségekről, továbbá életvezetési-tanácsadási, kollégiumi és szállásszolgáltatásokról, az ELTE Alumni szervezetéről, a Fenntarthatósági Központról, illetve a Fogyatékosügyi Központról tudhattak meg többet. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvényen részt vett a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal is.

A egész napos információgyűjtésben kimerült hallgatókat az ESN ELTE színes programjai töltötték újra a város különböző pontjain.