Meghirdették a Fulbright ösztöndíjakat

2019.04.11.
Meghirdették a Fulbright ösztöndíjakat
Négy kategóriában hirdet ösztöndíjakat a Fulbright Magyar–Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság. A 2020/21-es tanévre kiírt pályázatok továbbtanulási, illetve kutatási lehetőséget biztosítanak bármely tudományterületen vagy művészeti ágban.

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Amerikai Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni.

A végzős hallgatók és doktoranduszok a Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjára jelentkezhetnek, amelynél alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2019. július 15-ig szerzett, legalább BA/BSc szintű diploma. A hallgatók és a doktoranduszok az Egyesült Államok bármely egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3–9 hónap, amely időszakra a hallgatók és a doktoranduszok az Egyesült Államok bármely egyetemét választhatják. Beadási határidő: 2019. május 20. A jelentkezés további feltételeiről itt olvashat.

A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek a Humphrey Ösztöndíjat pályázhatják meg, amely szakmai továbbképzéssel kombinált egyéves tanulmányi programot nyújt a bizottság által felkínált egyetemen. Beadási határidő: 2019. május 20. A jelentkezés további feltételeiről itt olvashat.

A Fulbright Oktatói Ösztöndíj az egyetemi oktatók számára kínál oktatási lehetőséget. Alapfeltétel a pályázott témában 2019. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama egy vagy két szemeszter. Beadási határidő: 2019. október 10. A jelentkezés további feltételeiről itt olvashat.

Egyetemi és akadémiai kutatók a Fulbright Kutatói Ösztöndíjára pályázhatnak, amelynél alapfeltétel a pályázott témában 2019. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3–5 hónap. Beadási határidő: 2019. október 10. A jelentkezés további feltételeiről itt olvashat.

Részletes pályázati kiírás és további információk