Megjelent a RussianStudiesHu 2020-as száma

2021.02.22.
Megjelent a RussianStudiesHu 2020-as száma
Nyomtatott formában is elérhető a Ruszisztikai Tanulmányok Centrum munkatársai által, Szvák Gyula főszerkesztésével, 2019-ben alapított open access online folyóirat 2020-as száma.

A RussianStudiesHu évi egy számmal megjelenő, az év folyamán állandóan bővülő peer reviewed történeti ruszisztikai tudományos online folyóirat, amelynek magyar, orosz és angol nyelvű anyagai a tárgyévet követően évkönyvformában, nyomtatott verzióban is megjelennek. A szakma tekintélyes hazai és külföldi képviselői által fémjelzett szerkesztőbizottság és a szerkesztőség által működtetett, főként a történeti ruszisztikai tematika mentén felépülő kiadvány nemcsak neves történészek, de tehetséges doktoranduszok írásait is tartalmazza.

A 2020-as számban olvashatóak tanulmányok az orosz történetírás és a mikrohistoriográfia kérdéseiről, a "tudós" Sztálinról, IV. Iván "agnosztikus" megközelítéséről, Frank Tibor professzor portréja a sztálini időszak "vak tanújáról", az akkori amerikai nagykövetről, valamint megjelenik néhány érdeklődésre számot tartható, orosz regionális folyóirat doktoranduszok általi színvonalas bemutatása is.

A kiadvány online itt érhető el
A RussianStudiesHu weboldala

Forrás: ELTE BTK