Megjelentek az EIT Culture & Creativity első pályázatai

2023.04.12.
Megjelentek az EIT Culture & Creativity első pályázatai
A felsőoktatást, a vállalkozásalapítást és a társadalmi innováció területét érintő felhívások részleteiről április 20-án online tájékoztatót szervez az Egyetemi Stratégiai Iroda.

Az EIT Culture & Creativity – amelynek az ELTE az egyetlen hazai alapító tagja – közzétette első nyílt pályázati felhívásait. A közösség olyan javaslatokat vár, amelyek erősítik a vállalkozói kedvet és innovációs kapacitást, valamint hozzájárulnak az európai kulturális és kreatív ipar versenyképességének növeléséhez.

A pályázatok részleteiről április 20-án 10:30-kor online (MS Teams)  tájékoztatót szervez az Egyetemi Stratégiai Iroda. A tájékoztatóhoz az alábbi linken lehet csatlakozni.

A közösség stratégiai céljait támogató felhívások hozzájárulhatnak Európa zöld, digitális és társadalmi átalakulásához. A globális kihívásokat célzó kiírásokra 10,45 millió eurónyi támogatás áll rendelkezésre 2024-ben. A nemrégiben megjelent pályázati felhívások a felsőoktatás, a vállalkozásalapítás és a társadalmi innováció területén is tartalmaznak projektlehetőségeket, valamint olyan innovációs projekteket támogatnak, amelyek kereskedelmi-hasznosítási tervvel rendelkeznek.

Az EIT Culture & Creativity első öt felhívása:

 • Talent Scaler
  Cél: az EIT védjegyét viselő új, a CCSI-szektort (Cultural and Creative Sectors and Industries) támogató transzdiszciplináris mesterképzési programok és modulok kidolgozása / átdolgozása
 • Skills Fitter
  Cél: life-long learning kurzusok kidolgozása a CCSI-szektor (Cultural and Creative Sectors and Industries) szakembereinek öt kulcsterületen (digitális eszközök használata, adatalapú megoldások, üzleti és pénzügyi készségek, fenntartható fejlődés, design thinking)
 • Breakthrough Lab
  Cél: olyan innovációs tevékenységek támogatása, amelyek globális kihívások megoldását célozzák több területen (audiovizuális és média szektor, építészet, divat és textil, formatervezés, kulturális örökség vagy egyéb, nem megnevezett fókuszterület)
 • Venture Factory
  Cél: inkubátor- és üzletfejlesztési programok támogatása (fókuszban a RIS-országok, köztük Magyarország)
 • Community Catalyser
  Cél: kultúraalapú társadalmi innovációs projektek (helyi közösségek társadalmi és kulturális kohéziójának megerősítése) támogatása, amelyek hozzájárulnak Európa zöld, digitális és társadalmi átalakulásához

A pályázati rendszert április 17-én nyitják meg, a pályázatok benyújtási határideje: május 31.

Az EIT Culture & Creativity ELTE-s részvételét az Egyetemi Stratégiai Iroda koordinálja, kérik, hogy az érdeklődők a pályázat benyújtását megelőzően jelentkezzenek a strategia@rk.elte.hu e-mail-címen.

Pályázati felhívás
Pályázati dokumentáció, részletek