Megjelentek az ELTE Tudományos Tanács 2024-es pályázatai

2024.06.12.
Megjelentek az ELTE Tudományos Tanács 2024-es pályázatai
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet tudományos célú kiutazás és külföldi előadók meghívásának támogatására.

Az ELTE Tudományos Tanácsa fontosnak tartja az egyetem nemzetközi beágyazottságának növelését, az oktatói/kutatói számára nemzetközileg jelentős kutatási irányok és eredmények megismerését és a kapcsolatteremtést. Ezt inspirálandó, idén ismét pályázatot ír ki tudományos célú kiutazások támogatására és neves külföldi előadók meghívására.

A tudományos célú kiutazási pályázat keretében támogatható tevékenységek: külföldi kutatás; előadás nemzetközi tudományos konferencián (ideértve az online részvételt is); külföldi kapcsolatépítés; valamint közös kutatási pályázat előkészítése. A megpályázható maximális összeg 350 000 forint. Az elnyert összeg más, az adott kiutazáshoz nyert támogatással vagy önrésszel összevonható, de kizárólag a megpályázott tételek beszerzésére használható fel. 2025-ös kiutazás is pályázható és támogatható.

A neves külföldi előadók meghívására szolgáló pályázaton előnyt élveznek már sikeresen működő, vagy tervezett előadássorozatok (például: mesterkurzus, „Ringvorlesung”, blokkszeminárium, intenzív kurzus vagy szeminárium), különös tekintettel a nevesítettekre. Csak olyan meghívás támogatható, amely legalább két ELTE-s szervezeti egység (intézet/tanszék) szakterületét érintő, lehetőleg minél szélesebb közönség érdeklődésére számot tartó előadás tartására irányul. A megpályázható maximális összeg Európán belül 300 000 forint, Európán kívülről történő meghívás esetén 500 000 forint. 2025-ös meghívásra is igényelhető támogatás.

Pályázatot az ELTE-vel határozott vagy határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban álló oktatók, kutatók nyújthatnak be. A két pályázat teljes kerete 6,5 millió forint.

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. július 3. és 2024. szeptember 10.

A részletes kiírások a Tudományos Tanács oldalán érhetők el.