Megkezdte munkáját a CHARM-EU összefogás

2019.10.30.
Megkezdte munkáját a CHARM-EU összefogás
Budapesten és Montpellier-ben workshopokon egyeztettek az irányításáról és ütemezésről az ELTE részvételével létrejött európai egyetemi szövetség tagjai.

Az Európai Egyetemek pályázat eredményének júliusi kihirdetése óta már két találkozóra is sor került az ELTE részvételével létrejött CHARM-EU konzorcium tagjainak részvételével. Az első találkozó házigazdája az ELTE, a másodiké a Montpellier-i Egyetem volt. Röviddel azután, hogy 2019. augusztus 29-én Budapesten került sor a konzorcium első hivatalos vezetői sajtótájékoztatójára, az ELTE adott otthont a szövetség eddigi legjelentősebb és leghosszabb workshopjának is 2019. szeptember 11–13. között. A program keretében a partneregyetemek a Trinity College által koordinált Curricula Design, az utrechti vezetésű Teaching and Learning, továbbá az ELTE által irányított Mobility és Inclusiveness munkacsomagokra vonatkozóan egyeztették a hivatalosan 2019. novemberével kezdődő hároméves projekt első évének ütemtervét. A résztvevők megállapodtak az egyes feladatok fő határidőiben, felelőseiben, felmérték az egyes munkafolyamatok és eredményeik közötti kölcsönös függőségi viszonyokat. A workshopon több mint 30 fő vett részt, köztük az ELTE számos szervezeti egységének munkatársai.

2019. október 21-én a Montpellier-i Egyetem adott otthont a konzorcium Governance munkacsomagjáról szóló egyeztetésnek, amely a szövetség irányításához, szervezési struktúrájához kapcsolódó feladatokat tartalmazza. A megbeszélésen Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Takó Ferenc, a Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője képviselték az ELTE-t. A Governance munkacsomagért a Montpellier-i Egyetem felel, de a munka öt szakértői csoportban zajlik, melyek közül az ELTE a minőségbiztosítási és akkreditációs kérdéseket kezelő alegység munkáját fogja koordinálni.

A szövetség hivatalos Kick-off Meetingjére 2019. november 15-én Barcelonában kerül majd sor. A CHARM-EU tevékenységei már Twitteren is követhetők: #CHARMEU