Megmozdult az egyetemi közösség

2019.01.29.
Megmozdult az egyetemi közösség
Egy nap alatt 600 kg ruha gyűlt össze annak az adománygyűjtő akciónak a keretében, amelyet az ELTE Hallgatói Önkormányzata kezdeményezett a Ráday utcai kollégiumi tűz károsultjainak.

Szinte a teljes egyetemi közösség összefogott, hogy segítséget nyújtson a Károli Gáspár Református Egyetem kollégiumában lakó hallgatóknak, akik közül sokaknak szinte minden személyes holmija megsemmisült a tűzben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai 24 óra alatt csaknem 600 kilogrammnyi ruhát gyűjtöttek össze annak az adománygyűjtő akciónak a keretében, amelyet az ELTE Hallgatói Önkormányzata szervezett a KRE kollégistái számára. A segélyszállítmányt növelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hallgatói Önkormányzata által gyűjtött ruhamennyiség is, amelyet az ELTE-s adományokkal együtt szállítottak el a Református Szeretetszolgálat XV. kerületi raktárába. A szolgálat gondoskodik róla, hogy azok az adományok is megfelelő helyre kerüljenek, amelyeket a kollégisták esetleg már nem tudnak átvenni. Az adományokat hétfőn szállították el a Református Szeretetszolgálathoz, ahol átválogatják és rendszerezik, ezután kerülnek majd az érintett kollégistákhoz – tájékoztatott Badinszky Áron, az ELTE HÖK elnökhelyettese.

A 2019. január 23-i, Ráday utcai tűzesetben Farkas Zoltán, 46 éves veszprémi családapa vesztette életét, aki az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskolájának hallgatója volt.  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, ezen belül a Pedagógiai és Pszichológiai Kar  közössége ezúton fejezi ki részvétét Farkas Zoltán családjának. Farkas Zoltán a munkája mellett doktori tanulmányokat folytatott az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, így hetente egy-egy napot a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában szállt meg, hogy ezeken az estéken zavartalanul foglalkozhasson kutatási témájával. Akinek módjában áll a családon segíteni, az alábbi bankszámlaszámra tud adományt küldeni (a közlemény rovatba, kérik, írják be: „tűz”): Magyarországi Református Egyház - 11100104-19024048-40000004