Megnyílt az Educatio Kiállítás

2018.01.19.
Megnyílt az Educatio Kiállítás
Ismét várják 2018. január 18–20. között a felvételiző diákokat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Már az expó első napján rengeteg érdeklődő fordult meg az ELTE standjánál, előadást tartott Borhy László akadémikus, rektor, valamint Andor György, az ELTE GTI igazgatóhelyettese.

2018. január 18-án délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit tizennyolcadik alkalommal az érdeklődő diákok, tanárok és szülők előtt az Educatio Kiállítás. A felvételizőket az idei évben is naprakész információkkal várják az ELTE standjánál, ahol megismerkedhetnek az egyes karokkal, a különböző képzésekkel, valamint az egyetem egyéb szolgáltatásaival.

A szakkiállítás első napján Borhy László tartott előadást az Eötvös Loránd Tudományegyetem több száz évre visszanyúló történetéről, hagyományairól, képzési portfóliójáról és a felvételizőkre ELTE-s hallgatóként váró lehetőségekről. A rektor beszélt az ELTE hazai felsőoktatási rangsorban betöltött vezető pozíciójáról – kiemelve a Bölcsészettudományi és a Természettudományi Kart, melyek országos szinten a karok között is az élen járnak –, de kitért az oktatói és hallgatói kiválóságra is. Kiemelte, hogy

egyetemünk nyolc karára jelenleg több mint 27 ezer hallgató jár,

valamint azt is, hogy 2017-től már Szombathelyen, a Savaria Egyetemi Központban is ELTE-s diplomát lehet szerezni. Borhy László felhívta a hallgatóság figyelmét az ELTE májusban megalapított Gazdálkodástudományi Intézetére, amely nyolc induló szakjával immáron tizenkilencre növeli az ELTE gazdálkodástudományi képzéseinek számát. Kitért a kutatás jelentőségére, valamint az ELTE-diploma adta életpálya lehetőségeire is, s reményét fejezte ki, hogy a kiállításon résztvevő diákokat szeptemberben már az ELTE valamelyik karának hallgatójaként köszöntheti.

A délután folyamán Andor György, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének egyetemi docense mutatta be az Intézet 2018 szeptemberében induló négy alap- és négy mesterképzését. Előadása arra fókuszált, hogy

miben térnek el és milyen új lehetőségeket tartogatnak az ELTE GTI képzései más gazdálkodástudományi képzésekhez képest.

Kiemelte, hogy a hallgatók megválaszthatják, hogy az egyes tárgyakat magyarul vagy angolul hallgatják-e, tanulmányaik során a választott nyelvet tanegységenként variálhatják is. Kitért a szakváltás lehetőségére, megemlítve az Intézet speciális szakmai fókuszát, mely az üzleti kommunikációt, az üzleti jogot, a társadalomtudományokat és a folyamatos projektmunkát foglalja magába. Andor György beszélt az ELTE GTI ösztöndíjprogramjáról is, mely az önköltséges hallgatók számára egyedülálló lehetőség. Előadása végén a mesterképzéseket említette meg: az alapképzést követően itt már a kompakt, gyakorlatorientált képzésre törekszenek, a hallgatók érdekében speciális órarenddel készülnek, emellett páratlan specializáció-kínálattal és kiemelkedő oktatói gárdával várják azokat, akik a második diplomájukat az ország vezető egyetemén szeretnék megszerezni.

Az Educatio Kiállításon 2018. január 20-ig várják az érdeklődőket.

Educatio Kiállítás 2018

Educatio Kiállítás 2018

0

/

0

0

/

0