Megújult a Társadalomtudományi Kar honlapja

2019.03.15.
Megújult a Társadalomtudományi Kar honlapja
2019. március 14-én indult el a Társadalomtudományi Kar új, reszponzív és felhasználóbarát oldala. A tatk.elte.hu korábbi felületét négy év után váltja a nemzetközi trendeket figyelembe vevő, akadálymentes weboldal, amely illeszkedik az ELTE központi oldalának megjelenéséhez és működéséhez.

A korábbi honlaphoz képest az új felület elsősorban korszerűbb és letisztultabb megjelenésében, valamint átláthatóbb menüszerkezetében mutat jelentős előrelépést. Az új honlap rendelkezik továbbá számos olyan eszközzel, melyek élményszerűbbé teszik a böngészést, illetve optimalizálják a keresett információ elérését a felhasználó számára. Az új felület fejlesztései lehetővé teszik, hogy a felvételizők, hallgatók és az intézmény működése iránt érdeklődők jól definiált és egymástól elkülönülő honlaprészeken – magas felhasználói élmény mellett – férjenek hozzá a számukra releváns hírekhez, információkhoz és adatokhoz.

Az oldal felső részén található nagyítóra kattintva az olvasók a megújult Keresőhöz jutnak: a szabadszavas kereső nemcsak a hírek, események és galériák között, hanem a feltöltött fájlok szövegében is keres, a többféle szűrési lehetőségnek köszönhetően könnyen elérhető a kért információ. Az érdeklődők naprakészen értesülhetnek a kart érintő friss hírekről, eseményekről és programokról is, valamint a Kar oktatóinak sajtómegjelenései között is böngészhetnek.

A honlap elkészítését az ELTE Kommunikációs Alapja finanszírozta, a munkában a honlapfejlesztő LogiNet Systems, a Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatóság, az Informatikai Igazgatóság és a TáTK Dékáni Hivatala vettek részt.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, az Informatikai Kar, a Természettudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, a Tanító- és Óvóképző Kar honlapja után a TáTK kapta meg hetedikként az elte.hu-n használt külsőt és tartalomkezelő rendszert. A nyolc kart érintő átalakulás zárásaként 2019 tavaszán megújul a Pedagógiai és Pszichológiai Kar honlapja is.  Az új weboldalakra számos pozitív reakció érkezik, megújulásakor az elte.hu „Az Év Honlapja” pályázat díjátadóján az oktatás kategóriában különdíjat kapott.