Mesélő kertésznaptár rajzpályázat

2020.01.28.
Mesélő kertésznaptár rajzpályázat
Az ELTE Füvészkert 3–10 éves gyerekek bármely technikával készült rajzait várja „Egy év eseményei a kertben” tematikában június 15-ig.

Az egyetemi botanikuskertben a FűFa Tankertben zajlanak a gyerekfoglalkozások, amelyeknek résztvevői többségükben óvodások, akik még nem írnak-olvasnak.  A tankertben kihelyezett információs táblákon jelenleg egy kertésznaptár szemelvényei olvashatók, a legfontosabb kerti feladatokkal, érdekességekkel, havi bontásban. A Füvészkert ezeket a szemelvényeket szeretné most lecserélni rajzokkal, hogy a legkisebbek számára is érthetőek legyenek a jelzések. Arra kérik a 3–10 éves gyerekeket, válasszanak ki egy hónapot, és rajzolják le, mit szoktak olyankor a kertben csinálni, hogy néz ki a kertjük, a teraszuk, a balkonládájuk – vagy akár a szobanövényük. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok az alkotások, melyek egyértelműen társíthatóak valamely hónaphoz, ezáltal felhasználhatóak az adott hónap táblájának tervezéséhez, mivel a 12 hónaphoz kapcsolható 12 legjobb alkotás a FűFa tankert információs tábláin fog szerepelni, az alkotó (csoportok esetében a csoport) nevével együtt. Segítség az adott hónap kerti munkáinak meghatározásához itt található.

A pályázaton óvodás csoportok vagy egyénileg 3–10 éves gyermekek indulhatnak, amennyiben hozzájárulnak, hogy pályázati anyagukat felhasználják az információs táblákhoz, illetve a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

A pályázatra egyénenként/csoportonként 1–1 db A4-es rajz adható be, feltüntetve a pályázó nevét, életkorát és a törvényes képviselő e-mail címét, óvodás csoportok esetében az óvoda és a csoport nevét és egy kapcsolattartó e-mail címét. Egyéni jelentkezők hozzátartozóinak a hozzájáruló nyilatkozatot is ki kell tölteniük, és a pályázati anyaggal együtt beküldeni.

A pályázatokat a fuveszkertbudapest@gmail.com címre elektronikus úton, vagy postán az ELTE Füvészkert 1083 Budapest, Illés u. 25. címre várják április 1-ig. A borítékra írják rá:”Mesélő kertésznaptár rajzpályázat”.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, eredményhirdetés augusztus 30-án.

További részletek: www.fuveszkert.orgwww.gyerekkertesz.hu