Mesterképzési ösztöndíj

2014.10.01.
Mesterképzési ösztöndíj
Az ELTE Alumni Alapítvány Kuratóriuma újra pályázatot hirdet: az ösztöndíjpályázat keretén belül az Alapítvány vállalja, hogy legalább egy (maximum karonként egy) nyertes pályázó részére adománygyűjtést szervez költségtérítésének finanszírozása céljából.

Az elnyerhető maximális összeg a hátralévő félévek költségtérítésének összege. Az Alapítvány így segíti oklevele megszerzésében az Egyetem kiváló tanulmányi eredményt elérő és szociálisan rászoruló hallgatóit.


Mezey Barna rektor gratulál Kelemen Zsófiának, az első Alumni ösztöndíjas hallgatónak

A pályázat célja, hogy a volt ELTE-s hallgatók összefogásával a jövő ELTE-s büszkeségei közül támogatásban részesüljenek azok, akik tehetségükkel, szorgalmukkal már most felhívják magukra a figyelmet, de hátrányosabb szociális körülményeik miatt segítségre szorulnak.

A hallgatóktól egy maximum 3 oldalas motivációs levelet várnak, melyben választ kell adniuk az alábbi kérdésekre:

  • Miért van szükséged anyagi támogatásra? Meséld el a történetedet!
  • Miért vagy elkötelezett a választott hivatás és az ELTE iránt?
  • Mik a jövőbeli terveid: reményeid szerint mit tudsz a későbbiekben adni a szakmának, a társadalomnak?

A motivációs levél mellett a BA/BSc diploma másolatát, illetve az alapképzés során beadott szakdolgozat értékelését kell csatolni. (Osztatlan képzés esetén az előbbiek hiányában a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást kell elküldeni.)

A legjobb pályázatok beküldőivel személyes elbeszélgetést terveznek. A beküldött anyagok és az interjúk eredményei alapján a végső döntést az ELTE Alumni Alapítvány Kuratóriuma hozza meg. A nyertesekkel rövid, maximum 3 perces bemutatkozó videókat forgatnak – ezek segítségével célzottan végzik az adománygyűjtést az ELTE-hez kötődő magánemberek és cégek körében.

A pályázatokat 2014. október 19-ig várják ezen az e-mail címen.

Részletes pályázati információk itt és itt