Metró 2033

Metró 2033
06/30

2021. június 30. 18:00

online

06/30

2021. június 30. 18:00 -

online


Dmitrij Gluhovszkij posztapokaliptikus regényével folytatódik az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ havonta jelentkező könyvklub-sorozata.

A Ruszisztikai Filmklub mintájára megvalósuló eseménysorozat egyben egyfajta kihívás is: a cél, hogy 1 év alatt legalább 12 orosz szerző által jegyzett, vagy orosz témában íródott művet olvassanak el közösen az érdeklődők. A központ munkatársai által kiválasztott könyvről a hónap utolsó szerdáján beszélgetés is zajlik, melynek hanganyaga a központ Spotify-csatornáján is visszahallgatható.

A júniusi esemény témája Dmitrij Gluhovszkij Metró 2033 című műve, mely az atomháború utáni Moszkvát eleveníti meg, ahol minden romokban hever, a lakosság pedig majdnem teljesen elpusztult. A kevés életben maradt ember a metróban bújik meg, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén. A metró állomásai most városállamok, az alagutakban sötétség honol és borzalom fészkel. A regény főhősének, Artyomnak az egész metróhálózaton át kell jutnia, hogy megmentse a szörnyű veszedelemtől az állomását, sőt talán az egész emberiséget. 

A beszélgetéshez az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni

Facebook