Miért legyek TTK-s?
Mivel foglalkoznak a kémikusok, fizikusok és matematikusok? Milyen karrierutak várják a biológusokat és a földtudósokat? Videósorozatunkban bemutatkoznak a Természettudományi Kar képzései.

Miért legyek MATEMATIKUS?

Az ELTE Matematikai Intézet oktatói számos nemzetközi (Wolf, Kyoto és Ostrowski díjak) és hazai elismerés birtokosai (Széchenyi-nagydíj és Széchenyi-díjak). Az Intézetben működik többek között a PIT Bioinformatikai Kutatócsoport, amely úttörő munkát végez az emberi agy gráfjának, összeköttetéseinek leírásában és a matematika biológiai és kémiai alkalmazásaiban.  Az amerikai CareerCast weboldal minden évben felméri, melyek a legelismertebb foglalkozások. A 2017-es felmérés szerint a legjobb 10 foglalkozás között a következőket tanítjuk az ELTE Matematikai Intézetében: 1. statisztikus; 3. operációkutató; 4. információs biztonsági szakember; 5. adatelemző kutató; 6. egyetemi professzor; 7. matematikus; 8. szoftver mérnök. Tehát a ma Amerikában legjobbnak tartott tíz foglalkozás közül hétre felkészít az ELTE matematikus szak.


Miért legyek BIOLÓGUS?

Az ELTE Biológiai Intézet Magyarország legsokoldalúbb biológiai szakmai közössége. Kutatóegyetemi létünk biztosítja azt, hogy hallgatóinkat örömmel fogadják a gyógyszeripar, a természet- és környezetvédelem, az egészségügy, a környezetipar számos területén itthon, de az egész világon is. Munkatársaink a világ élvonalába tartoznak az öregedés genetika és neurobiológia hátterének kutatásában. Először hasonlítottuk össze a kutya és az ember érzelmi reakciók során mutatott agyi aktivitását. Irányított fehérjeevolúcióval olyan hatóanyagokat fejlesztettünk, amelyek új lehetőségeket nyitottak a szívinfarktus és szélütés terápiájában. Kutatóink a legmodernebb tudományos módszereket tanítják és honosítják meg, a hallgatókat is bevonva a munkába. 
A Biológiai Intézetet bemutató brossúra letölthető innen


Miért legyek KÉMIKUS?

A gyógyszeripar és a vegyipar Magyarország leginnovatívabb ágazatai közé tartozik, ezek dinamikus fejlődése állandó igényt jelent a jól képzett kémikusokra. Az ELTE Kémiai Intézetben végzettek az ipari és akadémiai kutatás-fejlesztés és innováció számos területén, ezek közül is kiemelten a gyógyszerkutatás, az élelmiszerkémia, a környezetvédelem és környezetminősítés, az analitika, az alternatív energiaforrások fejlesztése, a petrolkémia és a műanyagipar területén helyezkednek el. Kiemelkedő kutatási területeink közé tartozik a fehérjekutatás, a biológiai rendszerek kémiája, az élelmiszer- és a környezet analitika, a szintetikus kémia, az elektrokémia és a nanotudományok. Kémiatanár és vegyészképzésünk olyan szakmai hátteret ad, amely biztos megélhetést és izgalmas munkakörök sokaságát kínálja a kémiai kutatás-fejlesztés és az oktatás számos területén. 
A Kémiai Intézetet bemutató brossúra letölthető innen


Miért legyek FIZIKUS?

Az ELTE Fizikai Intézetében folyik a legszélesebb körű oktató- és kutatómunka a magyar egyetemi intézetek közül. Érdeklődésünk az asztrofizikától a biológiai fizikáig, a komplex rendszerektől a kísérleti és elméleti részecskefizikáig, az anyagfizikától a reaktorfizikán keresztül a térelméletig terjed. Hazai és a külföldi egyetemeknek és kutatóintézeteknek nevelünk kiváló kutatókat, de igen fontos az iparban alkalmazott fizikusok, illetve a tanárok képzése is. Aktív részesei vagyunk nagy nemzetközi kutatási együttműködéseknek, mint pl. a LIGO, az LSST, a Pan-STARRS asztrofizikai illetve gravitációshullám-megfigyelő projektek vagy a CERN CMS kísérlete.
A Fizikai Intézetet bemutató brossúra letölthető innen


Miért legyek FÖLDTUDÓS vagy FÖLDRAJZOS?

Az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézet a kar legnagyobb és legsokoldalúbb intézete, ahol az oktatás és kutatás tárgya az emberiség otthona, a Föld, valamint annak szűkebb és tágabb kozmikus környezete. Több mint 130 éves története során az Intézet jogelődei a hazai geográfus- és földrajztanárképzés mindig meghatározó szereplői voltak. Oktatóink aktív kapcsolatokkal rendelkeznek a hazai és nemzetközi kutatóintézetekkel, piaci szereplőkkel, kormányzati és önkormányzati döntéshozókkal. Az intézet két központra oszlik, melyek közül a Földrajztudományi Központ bolygónk felszíni viszonyait, azok kialakulását, a természet és társadalom kapcsolatát vizsgáló földrajztudománynak (geográfiának), míg a Földtudományi Központ a Föld felépítését, történetét, levegőburkát és kozmikus környezetét kutató tudományágaknak (geológia, paleontológia, geofizika, meteorológia és csillagászat) ad szervezeti keretet. 
A Földrajz és Földtudomány alapszakokat bemutató brossúra letölthető innen