Mindfulness, együttérzés, etika

Mindfulness, együttérzés, etika
08/28 - 08/30

2020. augusztus 28. - 2020. augusztus 30.

ELTE Lágymányosi Campus (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C)

08/28 - 08/30

2020. augusztus 28. - 2020. augusztus 30.

ELTE Lágymányosi Campus (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C)


Egész napos konferenciát rendeznek az ELTE lágymányosi campusán: a tudományos prezentációk, vezetett meditációk és workshopok személyesen látogathatók, illetve online is követhetők.

A meghívott előadók közt szerepel külföldről Jon Kabat-Zinn bestseller-szerző, a Center For Mindfulness alapítója, Thupten Jinpa filozófus és vallástudós, a Dalai Láma tolmácsa, Tania Singer professzor, a berlini Max Planck Intézet szociális idegkutatás részlegének vezetője és Lone O. Fjorback, az Aarhus-i Egyetem professzora, a Danish Center For Mindfulness igazgatója is.

Magyarországról többek között Mustó Péter és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetesek, Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója és Földiné Irtl Melinda, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára tartanak előadást. A konferencia házigazdája Fazekas Gábor, a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke, a Center For Mindfulness Hungary alapító igazgatója.

 A konferencia három szekcióra oszlik:

  • Tudomány: tudományos kutatás vagy evidence-based módszer bemutatása
  • Hagyomány: hagyományból, világvallásból, spiritualitásból építkező előadás
  • Kísérleti jellegű: újító, fúziós, kísérleti jellegű, be nem sorolható program

További előadők jelentkezését is várják június 30-i határidővel, a regisztrációs felület és további részletes információk a konferencia honlapján találhatók.