Minority SafePack aláírásgyűjtés

2018.03.05.
Minority SafePack aláírásgyűjtés
A 2011-ben indult Minority SafePack egy európai polgári kezdeményezés, melynek célja, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon az Európában élő nemzeti, nyelvi és etnikai kisebbségekkel. Ehhez minimum 1 millió támogatói aláírásnak kell összegyűlnie 2018. április 3-ig. A kezdeményezéshez az ELTE Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 2017. december 5-én csatlakozott a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez és a magyarországi kampányon belül 50.000 aláírás összegyűjtését vállalta. A HÖOK hiszi, hogy a magyar hallgatók nem csak egyetemük és az ország aktív polgárai kívánnak lenni, hanem magának az Európai Uniónak is. Ezen aktív polgárságra rendkívül jó lehetőséget biztosít a Minority SafePack kezdeményezés. A HÖOK emellett roadshow-t is indít, melynek során számos intézményben népszerűsíti majd a kezdeményezést. A roadshow állomásait és időpontjait jelenleg egyeztetik.

A kezdeményezés online is aláírható ezen a linken. Az online aláírás körülbelül egy percet vesz igénybe; személyi szám, személyigazolvány-szám vagy útlevélszám szükséges hozzá. A személyes aláírásra az ELTE több campusán és kollégiumában van lehetőség, a teljes lista itt érhető el.

A Minority SafePack kilenc pontot állított fel a kisebbségi jogok védelmének gyakorlati kérdéseiről, melyek elsősorban a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás témájában íródtak.

Kitöltési útmutató

További információk