MTA Posztdoktori Kutatói Program

A Magyar Tudományos Akadémia 2013. május 31-i benyújtási határidővel meghirdette az MTA Posztdoktori Kutatói Programot. (Belső határidő: május 24.)

A program célja az MTA kutatóközpontjaiba, kutatóintézeteibe, valamint a magyarországi egyetemeken működő kutatócsoportjaiba (beleértve a Lendület kutatócsoportokat is) 24 hónapnyi határozott idejű foglalkoztatás biztosítása magyar és külföldi kutatók számára posztdoktori kutatásra a természettudományok, az élettudományok, valamint a humán-és társadalomtudományok területén.

A posztdoktori kutatás az MTA kutatóközpontjaival, kutatóintézeteivel --egyetemi kutatócsoport esetén az MTA Támogatott Kutatócsoportok Irodájával --létesített, teljes munkaidejű foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében végezhető.

A körülbelül ötven, havi bruttó 300 ezer forintos juttatással járó állásra azok a kutatók pályázhatnak, akik 2010-ben vagy azt követően szereztek doktori (PhD vagy DLA), illetve azzal egyenértékű tudományos fokozatot, megfelelő kutatási tapasztalattal rendelkeznek, továbbá e pályázat keretében való foglalkoztatásuk kezdetekor nem töltik be a 35. életévüket. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a pályázat elnyerése esetén posztdoktori foglalkoztatásukat 2013 szeptemberében elkezdik, és a posztdoktori időszak lezárulásáig pályázatot nyújtanak be az Európai Kutatási Tanács (European Research Council) kiválósági pályázatára, Magyarországon megvalósítandó tudományos projektre.

A felhívás innen letölthető.

Forrás: BTK, MTA

2013.04.18.