Munkában a Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ

2023.05.25.
Munkában a Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ
Az ELTE konzorciumi vezetésével elnyert NKFIH-projekt pályázatának első, teljes együttműködő partneri körben megrendezett ülésének adott otthont az ELTE.

A 2022-1.1.1-KK-2022-00003 azonosítószámú Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ pályázat első kick-off meetingjére 2023. május 16-án került sor. A projektindító rendezvényen az Eötvös Loránd Tudományegyetem mellett a projekt megvalósításában résztvevő öt konzorciumi partner vett részt, ezek az Educational Developement Informatikai Zrt., az Edutus Egyetem, az ELMS Informatikai Zrt., az ELTE Eötvös Kiadó Kft. és a Gábor Dénes Egyetem.

Darázs Lénárd, az ELTE általános rektorhelyettese elmondta: a hallgatói digitális kompetenciák és igények gyorsan változnak, amihez fel kell zárkóznia az oktatásnak, és meg kell újítania technológiai kihívásoknak megfelelő módszertanát. A Kompetencia Központ jellegénél fogva kiváló lehetőséget biztosít erre, mert széles egyetemi-vállalati együttműködésben megvalósuló, erős innovációs indikátorokat megkövetelő pályázatról van szó.

Ilyen K+F+I együttműködés koordinálásában az ELTE már jelentős tapasztalatokkal rendelkezik.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmények nehezebben tudják kezelni a technológiai változások által előkerülő kihívásokat, így a digitális oktatásfejlesztés területén elmaradás tapasztalható. Ez a pályázati forrás időben is a legjobbkor érkezett, mert az egyetemek legfőbb tevékenységében, a tudásátadásban lehetőséget ad nagyobb fejlesztések végrehajtására.

A projekt tervezett szakmai tevékenységét Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója, a projekt szakmai vezetője ismertette. Plesoczki Mihály, az ELTE Pályázati Központ igazgatója az előkészítési szakaszban aktuális projekttervezés szempontjainak bemutatását követően a költségvetés-allokáció, a projekt elszámolási szabályai, az egyes elszámolási határidők és folyamatszabályozás témakörökben tartott előadást, majd folytatott interaktív beszélgetést a résztvevő szervezetek képviselőivel.

A megjelentek hangsúlyozták, hogy a konzorciumi tagok közötti hatékony szakmai és pénzügyi együttműködés érdekében az egyes szakterületek külön-külön is rendszeres egyeztetést folytatnak a jövőben.

DOKK kick-off meeting

DOKK kick-off meeting

0

/

0

0

/

0