Műszaki-informatikai fejlesztés Szombathelyen

Műszaki-informatikai fejlesztés Szombathelyen
02/26

2021. február 26. 11:30 - 13:30

Microsoft Teams

02/26

2021. február 26. 11:30 - 13:30

Microsoft Teams


Sikeresen zárult az ELTE IK kutatás-fejlesztési projektje az egyetem szombathelyi campusán. A sajtónyilvános rendezvényen bemutatják a kialakított új kutatásifejlesztési kapacitást, valamint a már sikeresen működő programtervező informatikus képzést.

Az ELTE „EFOP-3.6.1-16-2016-00023 azonosító számú, "Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi kampuszán" projektjének keretében az elmúlt 4 évben jelentős kutatási-oktatási fejlesztés ment végbe informatikai és természettudományi területeken Szombathelyen, az ELTE budapesti és szombathelyi adottságainak, erőforrásainak, kapacitásának és lehetőségeinek figyelembe vételével. A létrejött Adattudomány Alkalmazásai Kutatócsoport a projekt futamidejében intenzív kutatási és publikációs tevékenységet folytatott. A szombathelyi régió műszaki és informatikai szakember igényének kielégítésére elindult a programtervező informatikus alapképzést, és 2020 nyarán az első végzős hallgatók okleveleit is átadták. Felépült Szombathelyen a Gotthard Obszervatórium területén egy földi műholdvevő állomás, amely nemzetközi összefüggésben is szolgálja majd az asztrofizikai kutatásokat.

A projektzáró rendezvényen köszöntőt mond Horváth Zoltán, az ELTE IK dékánja és Nemény András, Szombathely polgármestere.

Regisztráció (kötelező, február 25. 12 óráig!)  A rendezvény a Microsoft Teamsen zajlik, a regisztráltakat email-ben tajékoztatják a csatlakozás módjáról. 

Meghívó részletes programmal