Múzeumok Éjszakája a TTK-n

2019.07.02.
Múzeumok Éjszakája a TTK-n
17. alkalommal rendezték meg június 22-én a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatot, amelyhez ötödik éve az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum is csatlakozik.

A történeti Ásvány- és Kőzettárban léptek fel Barka Ferenc klarinétművész tanítványai, a Dr. Török Béla Óvoda és Általános Iskola nagyothalló diákjai. A legfiatalabb zenész óvodás volt, a legidősebb középiskolás. Az esti programot a Bajza Hang-kör Kórus humort sem nélkülöző, különleges dalestje indította Háray Ferencné vezényletével. Nagy érdeklődés kísérte a speciális szakvezetéseket, az ismeretterjesztő előadásokat és a természettudományos játszóházat, valamint az ásványok fluoreszcenciáját megmutató UV-elemlámpás felfedezést is. A Biológiai és Őslénytani Kiállításban a mikroszkópozás, a gipszfestés és a kiállított preparátumokhoz kötődő nyomdázás volt a legnagyobb siker a gyerekek körében. Sokakat vonzott Kupi László geológus-ásványfotós (ELTE-s öregdiák) zenés ásványfotó-vetítése is.

A több mint 600 érdeklődőt vonzó program lebonyolításában közreműködött a múzeum szakembergárdája (Felkerné Kóthay Klára és Harman-Tóth Erzsébet geológusok, Holló-Szabó Ferenc matematika tanár), Szente István paleontológus (ELTE Tatai Geológus Kert), Török Júlia, Solymosi Katalin és Bérczi Szaniszló egyetemi oktatók, a múzeum nyugalmazott munkatársai (Zboray Géza, Matskási Istvánné), Hujter Mihály matematikus, valamint egyetemi hallgatók és önkéntes diákok is.

Forrás: ELTE TTK

Műzeumok Éjszakája a Természettudományi Karon

Műzeumok Éjszakája a Természettudományi Karon

0

/

0

0

/

0