Nagy Versmondás Jordán Tamással

2019.04.11.
Nagy Versmondás Jordán Tamással
Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar közös versmondásra hívta a tanárokat, tanárjelölteket és diákokat április 11-én. A már hagyományosnak számító kulturális programra idén a "150 éves a TÓK" programsorozat keretében került sor.

A Nagy Versmondás (A 12 legszebb magyar vers) kezdeményezést 2008-ban indították útjára. Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Fűzfa Balázs irodalomtörténész, tankönyvszerző programjának célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar líra gyöngyszemeire. Az eseményen a közönség és Jordán Tamás színművész együtt szavalta el József Attila Születésnapomra című versét.

A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük, dátuma minden év április 11-e, József Attila születésnapja. Ezen a napon országszerte tartanak felolvasásokat, irodalmi esteket, könyvbemutatókat, színielőadásokat és versmondó versenyeket, ahol klasszikus és kortárs költők művei egyaránt elhangzanak. Idén többek között a Petőfi Irodalmi Múzeum színpadán csendültek fel a magyar líra legszebb darabjai a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó, az Írott Szó Alapítvány és az MTVA közös rendezvénysorozata, a Versmaraton keretében. Bár a magyar költészet napja József Attila születésnapjához kötődik, említést érdemel, hogy Márai Sándor is e napon született 1900-ban Kassán.

"Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon tanítani!"

"Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon tanítani!"

0

/

0

0

/

0