Nagyot lépett előre az ELTE

2018.05.28.
Nagyot lépett előre az ELTE
Több mint száz helyezést javított tavalyi pozícióján az ELTE, így idén az előkelő 413. helyet foglalja el a CWUR világrangsorban.

A Center for World University Rankings (CWUR) 2018. május 28-án hozta nyilvánosságra legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – ismét a lista legjobb magyar intézményeként – a 413. helyen szerepel, vagyis több mint száz helyezéssel lépett előbbre a világrangsorban a tavalyi 515. helyhez képest.

A CWUR idén hét szempont alapján rangsorolta az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, a kutatási eredmények, az oktatók kiválósága, a publikációk száma és az idézési arány alapján.

A legjobb részeredményt (125.) egyetemünk az oktatás minősége kategóriában érte el,

megelőzve olyan egyetemeket az általános rangsor élvonalából, mint az amerikai Northwestern University, a kanadai University of British Columbia vagy a svéd Karolinska Institut.

Hazánkból hat intézmény szerepel a rangos összesítésben. A Semmelweis Egyetem a 658., a Debreceni Egyetem a 696., a Szegedi Tudományegyetem a 758., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem  a 823., a Pécsi Tudományegyetem a 948.

A listát három amerikai egyetem, a Harvard, a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology vezeti. A CWUR legfrissebb szakterületi rangsorát 2018. június 4-én teszik közzé.