Négy mesterszakon az ELTE GTI vezeti az országos listát

2019.07.29.
Négy mesterszakon az ELTE GTI vezeti az országos listát
Az idei felvételi eljárás során az ELTE GTI négy mesterszakjára – vezetés és szervezés, pénzügy, MBA és számvitel – nyertek legtöbben felvételt az ország hasonló gazdasági mesterképzést nyújtó intézményei közül. Az összes gazdasági mesterképzést tekintve egyetemünk a 2. helyen végzett, az alapszakoknál a 3. helyre kerültünk. 

Az ELTE legújabb, gazdálkodástudományi képzéseire az idei felvételi eljárás során 1150 fő került be összesen, 484-gyel több, mint tavaly, és ezzel az eredménnyel egyetemünk a 3. helyen végzett a hazai gazdaságtudományi képzések között. Szeptemberben a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) kezdik meg a legtöbben (3700 fő) tanulmányaikat, a második legtöbb új hallgatót (2400 fő felett) a Budapesti Corvinus Egyetemen fogadják. A 4. helyezett a Debreceni Egyetem lett 700 feletti létszámmal.

„Úgy gondolom, két év következetes, a minőségre, az oktatási innovációkra, a képzési kínálat folyamatos fejlesztésére építkező munkánk kezd most beérni. Az, hogy az alapszakos képzéseinkre jelentkező hallgatók száma megduplázódott, a mesterszakos képzéseink iránti érdeklődés pedig az ország második legnagyobb gazdasági MSc-képzőhelyévé tette az ELTE-t, önmagában is nagy öröm számunkra. Különösen, hogy ezt az eredményt magas felvételi pontszámok mellett sikerült elérnünk: a bejutási átlagpontszám 410–420 feletti. Intézetünk a legjobb gazdasági képzőhelyek élvonalában foglal helyet” – nyilatkozta Ormos Mihály, a Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) igazgatója. 

Az ELTE GTI – több hazai egyetemtől eltérően – nem hirdet meg „külön” angol nyelvű alapszakokat. „A mi alapszakjaink eleve kétnyelvűek, rugalmas lehetőséget biztosítva a hallgatóknak a nyelvek közötti váltásra – mondta Margitay Tihamér, az Intézet igazgatóhelyettese. – Úgy tapasztaltuk, ez és

a hallgatói igényekhez szabott oktatási és vizsgarendszer igen népszerű a hallgatók körében

– sokan éppen ezért választottak minket. Ezen az úton kívánunk járni a jövőben is.”

A mesterképzési területet kiemelkedően vezeti a BCE és az ELTE – 673 és 433 új hallgatóval. A Corvinus 13 gazdasági mesterszakkal érte el ezt az eredményt, míg az ELTE csak 4-gyel, így nem meglepő, hogy e négy mesterszakot vizsgálva már az ELTE vezeti az országos listát. Különösen sokan jelentkeztek vezetés és szervezés szakra, ide az összes új mesterszakos fele fog járni, kétszer annyian, mint a második legtöbb hasonló képzést nyújtó egyetemre, a Corvinusra. A BGE döntően alapszakosokat vesz fel, új mesterszakosainak száma 160 körüli.

Az ELTE kínálata jövőre marketing mesterszakkal bővül.

Mint Andor György, az Intézet másik igazgatóhelyettese elmondta, a GTI intenzíven készül az új hallgatók fogadására. „A legtöbb kérdés most a beiratkozással kapcsolatosan érkezik. Egy előzetes tájékoztatót Intézetünk honlapján már közzétettünk, ám rövidesen minden felvett hallgatónk elektronikus levélben kap értesítést a tennivalókról. Képzéseink helyszíne továbbra is az ELTE patinás, Trefort-kerti kampusza marad. Tanulmányi Hivatalunkat a Szép utca 2. földszintjén találják meg az érdeklődők, akik a beiratkozással kapcsolatos kérdéseiket levélben is feltehetik."

Forrás: ELTE GTI