"Nem a halál vagyunk, hanem a segítség"

02/25

2021. február 25. 17:30

Facebook

02/25

2021. február 25. 17:30 -

Facebook


Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium hagyományos tavaszi rendezvénye idén új néven jelentkezik: az Illyés360 fókuszában a hazai gyermekhospice-ellátás áll. 

Magyarországon évente több száz családot ér a felfoghatatlan tragédia, hogy gyermekükről kiderül, betegsége gyógyíthatatlan. A szülőknek és a testvéreknek ilyenkor szembe kell nézniük azzal, hogy a beteg gyermek hamarosan eltávozik. Ezeknek a családoknak nyújt segítséget a törökbálinti Tábitha ház, melynek célja, hogy a beteg gyerekek a hátralévő idejüket szeretettel teli környezetben, méltósággal tölthessék. Benyó Gábor az intézmény orvosigazgatója egy interjúban így fogalmazott: „Nem a halál vagyunk, hanem a segítség”. A ház küldetése egyedülálló Magyarországon: segítségre lel benne a haldokló gyermek és családja is. Az intézmény szakemberei nemcsak az életvégi ellátásban, hanem a gyászfolyamatban is segítik az elhunyt hozzátartozóit.

Az ELTE tehetséggondozó szakkollégiuma minden évben programsorozattal hívja fel a figyelmet közérdekű témákra. Idén a Tábitha ház tevékenységéről, az ott végzett pszichológusi munkáról és az önkéntes lehetőségekről lesz szó.

A program előadói: Benyó Gábor, a Tábitha Ház orvosigazgatója; Benkő Henrietta, a Tábitha Ház pszichológusa; Posztós Zsuzsa, a Tábitha Ház önkénteskoordinátora

Az eseményen várják azokat a hallgatókat is, akik szívesen részt vennének önkéntesként a Tábitha ház munkájában.

A rendezvényhez a Facebookon lehet csatlakozni.