Nemek közti esélyegyenlőségi terv a gyakorlatban

Nemek közti esélyegyenlőségi terv a gyakorlatban
11/30

2022. november 30. 09:00 - 13:00

NKFIH irodaház (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., II/231.) és online

11/30

2022. november 30. 09:00 - 13:00

NKFIH irodaház (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., II/231.) és online


Az NKFIH interaktív workshopján az ELTE-ről előadást tart Kövér-Van Til Ágnes és Solymosi Katalin.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal előadásokkal és interaktív workshoppal várja azon intézmények munkatársait, amelyek már elkészítették vagy most készítik a nemek esélyegyenlőségét elősegítő intézményi stratégiájukat és akciótervüket, ami feltétele annak, hogy az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati támogatásokat kaphasson a Horizont Európa program pályázatain. 

A résztvevőket Szántó Szilvia, az Express Innovation Agency szakértője köszönti, majd előadást tartanak a Corvinus Egyetem, a Nők a tudományban egyesület (NaTE), a HÉTFA kutatóintézet, a Pannon Egyetem, az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem küldöttei.

Az ELTE képviseletében Kövér-Van Til Ágnes, a Társadalomtudományi Kar habilitált egyetemi docense, a Szociális Tanulmányok Intézetének igazgatója és Solymosi Katalin, az ELTE Biológiai Intézet adjunktusa, a Fiatal Kutatók Akadémiája társelnöke tart előadást.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, határideje 2022. november 28.  Az online közvetítés linkjét a regisztrált résztvevők a rendezvény előtt egy nappal kapják meg e-mailben. A regisztrációs felület és részletes program az NKFIH honlapján érhető el.