Nemzetek Európája Program

2020.05.05.
Nemzetek Európája Program
Végzős egyetemistáknak, fiatal diplomásoknak, valamint közszolgálati dolgozóknak kínál az Európai Unió intézményeiben karrierlehetőséget a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új képzése. Jelentkezés: 2020. június 1-ig.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve karrierlehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnének nemzetközi környezetben dolgozni, érdeklődnek az európai uniós döntéshozatal műhelytitkai iránt.

A Nemzetek Európája Program fő célja, hogy Magyarország növelje az európai uniós intézményeknél dolgozó, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező, a hazai körülményeket, szempontrendszert jól ismerő szakemberek számát. A program az elméleti ismeretek felfrissítése mellett a gyakorlati szempontok alaposabb megismerésével és főleg az Európai Személyzeti Hivatal (EPSO) vizsgájára történő felkészítés támogatásával, valamint a szaknyelv-tudás fejlesztésével javítani kívánja az uniós intézményekbe pályázók esélyeit.

A díjmentes programra 8 szemesztert már elvégzett egyetemisták és 35 évesnél nem idősebb, jogi, államigazgatási területen dolgozók jelentkezhetnek. A képzés 2020. szeptemberétől hat hónapon át tart, órarendje alkalmazkodik mind az egyetemisták, mind a már munkaviszonyban állók időbeosztásához. A Ludovika Campus nagy múltú, igényesen felújított tereiben zajló oktatás kis csoportokban, széles körben elismert, sok tapasztalatot szerzett szakemberek és állami tisztviselők személyes mentorálása mellett zajlik.

A jelentkezés határideje: 2020. június 1.

Részletes információ a képzésről 
Pályázati felhívás, jelentkezés