Nemzetközi hallgatói pályázat

2016.01.13.
Nemzetközi hallgatói pályázat
Az ELTE nemzetközi ügyek rektorhelyettese közzétette a 2016/2017-es tanévre az Utrecht Network–MAUI és az Utrecht Network–AEN, valamint a Coimbra Group hallgatói mobilitási programokban való részvételről szóló pályázatot, melynek keretében az ELTE hallgatói európai, amerikai és ausztrál intézményekbe pályázhatnak a 2016/17-es tanév 1. vagy 2. félévében. Jelentkezési határidő: 2016. január 22.

Az Utrecht Network–MAUI (Mid-America Universities International) keretében összesen mintegy 100, az Utrecht Network–AEN (Australian European Network) keretében 50 hallgatócserére van lehetőség. A pályázat ösztöndíjat nem biztosít, ellenben a fogadó egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat.

A pályázatot elnyerő hallgatók részképzésen vehetnek részt, azaz lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem a saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük, és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe intézeti/tanszéki engedéllyel beszámíthatók. A tanulmányutak célja félév-áthallgatás és/vagy a szakdolgozat elkészítése lehet. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja, és azt a hallgató itthoni előmenetelébe – az ELTE-s kreditszámokon – beszámítja, valamint a fogadó intézmény hajlandó fogadni az ELTE által jelölt hallgatót. A hallgatók itthon is beiratkoznak, esetleges itthoni tandíjukat befizetik, és rendes ösztöndíjukat a külföldi tartózkodás idejére is megkapják.

Részletes pályázati kiírás