Nemzetközi konferencián az ELTE ombudsman-programja

2018.05.09.
Nemzetközi konferencián az ELTE ombudsman-programja
Az International Ombudsman Association (IOA) éves konferenciájára idén 2018. április 23–25. között került sor Richmondban. A szervezet által meghirdetett pályázat keretében az ELTE ombudsman-programja is meghívást kapott, egyetemünket Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ÁJK adjunktusa, a hallgatói ügyek rektori biztosa, a projekt vezetője képviselte.

A konferencia szakmai programjában (plenáris előadások és párhuzamos, interaktív workshopok) elsősorban a szervezeti (intézményi) ombudsmanok tevékenységéhez kapcsolódó szakmai ismeretek és készségek (támogató tevékenység, mediáció, konfliktuskezelés, együttműködés és kommunikáció) kaptak nagy hangsúlyt.

Egy pályázat keretében az IOA minden évben két személy részvételét támogatja az éves konferencián, valamint az IOA képzésein. Az IOA elsősorban olyan pályázatokat támogat, amelyeket ígéretes, a jövőben létrehozandó ombudsman-intézmények képviselői nyújtanak be. Az ELTE Borhy László rektor és Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa ajánlásával intézményi ombudsman-programjával pályázott az IOA ösztöndíjprogramjára. A pályázatot az IOA támogatta, így Pozsár-Szentmiklósy Zoltán részt vehetett a konferencián, ahol többek között az ELTE ombudsman programjának terveit is bemutatta. Az általános kapcsolatépítés mellett a Berkeley ombudsmani irodájával megerősítették a korábban is intenzív együttműködést, valamint lehetőséget kapott az IOA mentorprogramjában való részvételre is.

A konferencián mintegy 400 szervezeti (intézményi) ombudsman vett részt, köztük neves egyetemek (Berkeley, MIT), nemzetközi szervezetek (ENSZ), kormányzati szervezetek (minisztériumok, NASA), valamint nemzetközi nagyvállalatok (Chevron Corporation, Mars Incorporated) képviselői. 

Fotó: IOA, Mosonyi Diána

 

Nemzetközi konferencián az ELTE ombudsman-programja

Nemzetközi konferencián az ELTE ombudsman-programja

0

/

0

0

/

0