Nemzetközi mezőnyben versenyez az ELTE-s találmány

2021.02.04.
Nemzetközi mezőnyben versenyez az ELTE-s találmány
Felkeltette a bécsi INiTS inkubátor figyelmét Ulbert Attila applikációja. A mesterséges intelligencián alapuló technológiával akár a melanoma korai felismerésére is lehetőség nyílhat. 

Ulbert Attila, az ELTE Informatikai Kar Mesterséges Intelligencia Tanszékének tudományos munkatársa képviselte egyetemünket a kiemelkedő európai üzleti inkubátor, a bécsi székhelyű INiTS által 2021. január 27-én szervezett START:IP online nemzetközi befektetőkereső versenyen. Részvételét az ELTE Innovációs Központ támogatta.

2002-es indulása óta az INiTS (Vienna Business Incubator) a világ egyik legjobb egyetemi inkubátorává nőtte ki magát: üzleti modellezési programjával, személyre szabott tanácsadó és képzési szolgáltatásaival, jelentős kapcsolati hálójával és kezdőtőke-felajánlásával hatékonyan támogatja az induló vállalkozásokat a kutatás, a technológia és az innováció területén.

A több mint 100 fős januári rendezvényen befektetők és ipari szereplők előtt nyílt lehetőség a bemutatkozásra és kapcsolatépítésre, együttműködések kiépítésére. Az Ulbert Attila által bemutatott, mesterséges intelligencián alapuló technológia jelentős innovációnak tekinthető: segítségével lehetőség nyílik a melanoma és más bőrelváltozások korai felismerésére és diagnosztizálására, ezáltal hozzájárulhat emberi életek megmentéséhez.

Az alkalmazásra az INiTS is felfigyelt, támogatásának köszönhetően a technológiát jelenleg az Osztrák Szabadalmi Hivatal vizsgálja, ami nagyban hozzájárulhat mielőbbi hasznosításához. A technológia leírását megtalálja az INiTS weboldalán.

További információ az ELTE Innovációs Központtól kérhető.