Nemzetközi mobilitási pályázat

Az Utrecht Network–MAUI és az Utrecht Network–AEN, valamint a Coimbra Group hallgatói mobilitási programokban való részvételről szóló pályázat keretében az ELTE hallgatói európai, amerikai és ausztrál intézményekbe pályázhatnak a 2015/16-os tanév 1. vagy 2. félévére. A pályázat ösztöndíjat nem biztosít, ellenben a fogadó egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat. Határidő: 2015. január 29.

A nyertes hallgatók részképzésen vehetnek részt, azaz lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem a saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük, és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe intézeti/tanszéki engedéllyel beszámíthatók. A tanulmányutak célja félév-áthallgatás és/vagy a szakdolgozat elkészítése lehet. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja, és azt a hallgató itthoni előmenetelébe – az ELTE-s kreditszámokon – beszámítja, valamint a fogadó intézmény hajlandó fogadni az ELTE által jelölt hallgatót.

Az Utrecht Network–MAUI (Mid-America Universities International) keretében összesen mintegy 100, az Utrecht Network–AEN (Australian European Network) keretében 50 hallgatócserére van lehetőség.

Részletes pályázati információk

2015.01.26.