Networkshop 2021

Networkshop 2021
04/07 - 04/09

2021. április 07. - 2021. április 09.

online

04/07 - 04/09

2021. április 07. - 2021. április 09.

online


A HUNGARNET Egyesület az ITM és a Digitális Jólét Program együttműködésével rendezi meg a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáját. A rendezvény virtuális házigazdája idén az ELTE, szervezője a Comp-Rend Kft.

Az "Online térben — az online térért“ alcímű konferencia védnökei: Palkovics László, az ITM minisztere; Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős h. államtitkára; Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője és Tick József, a HUNGARNET elnöke.

A konferencia társelnökei Borhy László akadémikus, az ELTE rektora és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, akik április 7-én, a 13.00 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón Tick József és Gál András Levente mellett köszöntik a résztvevőket. A köszöntéseket követő plenáris ülésen Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója Hol tartunk ma? címmel foglalja össze a Networkshop elmúlt 30 évét, Csabai István, a Fizikai Intézet egyetemi tanára pedig Adatintenzív megközelítés a tudományokban címmel tart előadást.

Tekintettel az aktuális eredményeket bemutató kb. 110 előadásra, az oktatási intézményekkel és a kutatói közösséggel való kapcsolatok jelentőségére, a NETWORKSHOP 2021 az adathálózatok és az arra épülő legújabb alkalmazások terén működő cégek és szervezetek számára is jelentős szakmai fórum, melynek idén különleges jelentőséget adnak a pandémia következtében bevezetett új kommunikációs és működési formák. Kiemelt témakörei (A felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények digitális transzformációja; Digitális módszerek a tudományokban; Műszaki fejlesztések) fókuszában az informatikai összefüggések és kihívások feltárása áll, a szervezők célja inspiráló közeget nyújtani a résztvevőknek.

Részletes program