Nevelés és művelődés – siker az OTDK-n

2021.04.23.
Nevelés és művelődés – siker az OTDK-n
A széles palettájú Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekcióban 5 első, 7 második és 8 harmadik díjat szereztek az ELTE hallgatói. A Könyvtártudományi alszekcióból egy kivétellel valamennyi díj ELTE-shez került, a DOSZ díjazottja Szendi Attila lett.

Nyíregyházán rendezték meg a 35. OTDK Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekcióját április 20. és 22. között. Az alkalmazott pszichológiától a közművelődésig számos területet lefedő szekcióba az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karáról és Bölcsészettudományi Karáról is nyújtottak be pályázatokat, sőt volt olyan résztvevő is, aki BTK-sként a PPK-s Rónay Zoltán témavezetésével készült a versenyre, és nyert különdíjat.

A szekcióban a Pedagógiai és Pszichológiai Karról összesen 33-an értek el helyezést vagy kaptak más elismerést: a kar hallgatói összesen 4 első, 6 második és 7 harmadik helyet szereztek, illetve 8 különdíjjal zárták a versenyt.

A Könyvtártudományi alszekcióból a Bölcsészettudományi Kar hallgatói egy kivétellel valamennyi díjat elhozták, ezenkívül a két jutalom is az övék lett. Ebből az alszekcióból került ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) díjazottja is: Szendi Attila (témavezetője Kiszl Péter) az emlékplakett mellett ingyenes részvételi lehetőséget kapott a 25. Tavaszi Szél Konferencián.

A DOSZ Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály díját, az ingyenes részvételi lehetőséget a VII. Ifjú Pszichológiai és Neveléstudományi Konferencián Pálffy Zsófia (témavezetői Farkas Kinga és Polner Bertalan), a BME hallgatója kapta, aki az OTDK-n való részvételi jogát az ELTE 2019-es helyi konferenciáján szerezte meg.

Eredménylista