Női kajaknégyesben világbajnok a PPK hallgatója

2019.08.26.
Női kajaknégyesben világbajnok a PPK hallgatója
Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar edző képzésére frissen felvett Gazsó Alida Dóra aranyérmet szerzett 500 méteren az augusztus 21–25. között Szegeden megrendezett olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

A világbajnokság zárónapján a kora délutáni program egyik legfontosabb száma volt a női K4 futama, amelyen Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra szinte tökéletes versenyzéssel szerezték meg a világbajnoki címet. A rajtgépből kijőve ott haladtak az élmezőnyben, a táv felénél már élre álltak, majd nagy hajrával szerezték meg a vasárnapi döntők első magyar aranyérmét, amivel nemcsak megőrizték Magyarország hosszú évek óta tartó veretlenségét, de újabb négy kvótát is szereztek Tokióba.

„Rengeteg változatban ültünk a hajóba, amíg végül kikötöttem elöl. A pálya elején remekül vettük fel a tempót, és alig vártam, hogy kiadhassam a jelszót a hajrára. Mi vagyunk a legjobbak, és ezt most is bizonyítottuk. Innentől kezdve Tokió a legfontosabb” – mondta a 19 éves vezérevezős, Gazsó Alida Dóra, aki még a parton is alig akarta elhinni, hogy világbajnok lett. A versenyző szeptembertől az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatója, edző szakon.

Forrás: ELTE PPK
Fotó: MTI/Kovács Tamás