Nők a Tudományban Kiválósági Díj

2023.01.24.
Nők a Tudományban Kiválósági Díj
A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) felhívására a természet- és műszaki tudományok területén dolgozó kutatónők pályázhatnak, illetve a kutatók munkáját támogató nőket lehet jelölni.

A kitüntetést olyan fiatal kutatónők és a kutatókat támogató női munkatársak nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak szakterületükön, aktív részesei a hazai tudományos életnek, emellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítésében a fiatal lányok körében. A szervezet célja, hogy hazai szinten is láthatóvá tegye a területen dolgozó nők sikereit, két kategóriában elismerve elkötelezettségüket.

A Nők a Tudományban Kiválósági Díjra 40 évesnél fiatalabb, PhD-, illetve DLA-fokozattal rendelkező magyar kutatónők pályázhatnak, akik elsősorban itthon folytatnak kiemelkedő tevékenységet az agrártudományok vagy a földtudományok, illetve a kémiai tudományok vagy a gyógyszerészettudomány területén.

A Nők a Tudományban Kiválósági Díj a kutatói tevékenység támogatásáért elismerésre aktívan dolgozó női technikusokat, laboránsokat, asszisztenseket és egyéb szakmai segítőket nevezhetnek korábbi díjazottak, kutatók vagy munkatársak. 

A beérkezett pályázatokat a NaTE által felállított szakmai bizottság bírálja el, a verseny védnökei a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága. A díjátadóra 2023. március elején kerül sor. A díjazottak tárgyjutalomban részesülnek, emellett minden pályázónak lehetősége nyílik részt venni egy ingyenes tudománykommunikációs csoporttréningen is.

A nevezési határidő mindkét kategória esetében 2023. január 27.

További részletek és jelentkezés