Nők a Tudományban

2020.12.16.
Nők a Tudományban
A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület, a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdetett díj élő természettudományok és műszaki tudományok tématerületen, valamint kutatói tevékenység támogatásáért ítélhető meg.

A Nők a Tudományban Kiválósági Díjra olyan, PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magyar nemzetiségű kutatónők pályázhatnak, akik kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet folytatnak a fenti tématerületek valamelyikén, aktív részesei a hazai kutatás-fejlesztésnek, tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, vállalatokhoz köthető, és a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket (a korhatár a szülési szabadságon illetve  főállásban gyermekneveléssel töltött idő hosszával emelhető – maximum 3 évvel gyermekenként).

A kiváló kutatónők szakmai sikereihez és életpályájához nagy mértékben hozzájárulnak az őket segítő és támogató női technikusok, laboránsok, asszisztensek és egyéb szakmai segítők. Az idei évben az ő munkájukat is díjazzák, ez a Nők a Tudományban Kiválósági Díj a kutatói tevékenység támogatásáért. A díjazottak személyére Kiválósági Díjra pályázók, korábbi díjazottak, aktív kutatók tehetnek javaslatot, akik ezzel elismerik STEM területen dolgozó kollégáik támogató munkáját.

Jelentkezni, illetve jelölést leadni a NaTE honlapján lehet. A jelentkezés és a jelölés határideje: 2021. január 27.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő ünnepélyes díjátadóra 2021. március elején kerül sor. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.